Zijn mijn donaties aftrekbaar bij mijn belastingaangifte?

Laatst bijgewerkt: Aug 17, 2016 11:08AM UTC
Ondanks dat Avaaz een non-profit organisatie is, zijn donaties aan Avaaz niet fiscaal aftrekbaar. Avaaz staat geregistreerd in de VS, waar er twee categorieën non-profits zijn: 501(c3) en 501(c4). 501(c3) zijn goede doelen die werken voor het publieke belang. 501(c4) zijn ook non-profits, maar zij kunnen zich ook mengen in het politieke debat en politiek actief zijn. Om deze reden zijn donaties niet aftrekbaar bij je belastingaangifte. Op dit moment is Avaaz alleen geregistreerd in de VS.
true